Изпълнителната агенция Медицински надзор“ (ИАМН) е установила нарушения при проверката

...
 Изпълнителната агенция Медицински надзор“ (ИАМН) е установила нарушения при проверката
Коментари Харесай

Жената, издъхнала в зъболекарски кабинет в Благоевград: „Медицински надзор“ установи нарушения

 

Изпълнителната организация „ Медицински контрол “ (ИАМН) е открила нарушавания при инспекцията по случая с умряла жена в зъболекарски кабинет в Благоевград. Това оповестиха от пресцентъра на организацията, откъдето осведомиха, че инспекцията е завършила. 

Започва изключителна инспекция

Инспекторите на ИАМН са установили нарушениe на Наредба № 50 от 26 ноември 2010 година за одобряване на Медицински стандарт „ Орална хирургия ”, в частта на т. 10 „ Изисквания за интердисциплинарни съвещания и действия при лекуване на хирургично заболели ", т. 10.1. Задължителни съвещания:… 10.1.2. Лекар със компетентност „ Кардиология ” при заболели над 18-годишна възраст ”.

Установено е и нарушениe на наредбата в частта за клиничен обзор за оценка на оперативния риск, че при индикации за интервенция и взимане на решение за осъществяване на такава се изисква назначение и осъществяване на лечебни мероприятия – подготовка за интервенция за обезпечаване на оптимално здравно положение на пациента и намаляване на оперативния риск, съобщи Българска телеграфна агенция.

 Геомагнитна стихия мина над Земята, усетена е и у нас (СНИМКИ) 5 мин. Геомагнитна стихия мина над Земята, усетена е и у нас (СНИМКИ)  Нападнаха премиерката на Дания в центъра на Копенхаген 4 мин. Нападнаха премиерката на Дания в центъра на Копенхаген  Климатът се трансформира пред очите ни: Какво лято ни чака? 3 мин. Климатът се трансформира пред очите ни: Какво лято ни чака?  Времето в събота – най-вече слънчево и горещо 2 мин. Времето в събота – най-вече слънчево и горещо  Председателят на ЦИК: Категорично не е правилно, че приготвяме анулация на машинното гласоподаване 4 мин. Председателят на ЦИК: Категорично не е правилно, че приготвяме анулация на машинното гласоподаване  Експерти: Автомобилът на НСО с Кирил Петков карал със 140 км/ч 4 мин. Експерти: Автомобилът на НСО с Кирил Петков карал със 140 км/ч  Геомагнитна стихия мина над Земята, усетена е и у нас (СНИМКИ) 5 мин. Геомагнитна стихия мина над Земята, усетена е и у нас (СНИМКИ)  Нападнаха премиерката на Дания в центъра на Копенхаген 4 мин. Нападнаха премиерката на Дания в центъра на Копенхаген  Климатът се трансформира пред очите ни: Какво лято ни чака? 3 мин. Климатът се трансформира пред очите ни: Какво лято ни чака?  Времето в събота – най-вече слънчево и горещо 2 мин. Времето в събота – най-вече слънчево и горещо  Председателят на ЦИК: Категорично не е правилно, че приготвяме анулация на машинното гласоподаване 4 мин. Председателят на ЦИК: Категорично не е правилно, че приготвяме анулация на машинното гласоподаване  Експерти: Автомобилът на НСО с Кирил Петков карал със 140 км/ч 4 мин. Експерти: Автомобилът на НСО с Кирил Петков карал със 140 км/ч

Подготовката за интервенция включва назначените от консултанта и от хирурга лечебни, физиотерапевтични и други средства и ограничения във връзка с антиалергична подготовка при анамнестични данни и след предишно тестуване.

Одитният отчет за гибелта на Даная е цялостен с неистини и операции, съобщи по-рано майката на момичето

От ИАМН са установили нарушаване на член 89, алинея 1 от Закона за здравето, според който „ при хирургични интервенции, обща упойка, инвазивни и други диагностични и лечебни способи, които водят до нараснал риск за живота и здравето на пациента или до краткотрайна смяна в съзнанието му, информацията по член 88 и осведоменото единодушие се дават в писмена форма ”.

Според член 88 за приемане на осведомено единодушие лекуващият доктор уведомява пациента, надлежно неговия родител, аставник или настойник, за диагнозата и характера на болестта, изложение на задачите и естеството на лекуването, рационалните други възможности, предстоящите резултати и прогнозата, евентуалните опасности, свързани с предлаганите диагностично-лечебни способи, в това число страничните резултати и нежеланите лекарствени реакции, болежка и други неудобства, вероятността за удобно повлияване, риска за здравето при използване на други способи на лекуване или при отвод от лекуване.

За установените нарушавания ще бъдат формирани административно-наказателни производства, в сходство с компетентностите на ИА „ Медицински контрол “. Министърът на опазването на здравето е известен с писмо за резултатите, показват от ИАМН.

Момченцето повръщало от няколко дни

Случаят е от 23 май. В следобедните часове в 1 РУ-Благоевград е получено известие от ЦСМП-Благоевград за умряла 61-годишна жена в кабинет по дентална медицина в града.

Пристигналите на място полицейски чиновници не са открили следи от принуждение. За случая е известена РП-Благоевград. Образувано е досъдебно произвеждане.

„ Медицински контрол “ назначи изключителна инспекция във връзка със случая.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР